Bokhållarens uggla

Bokhållarens uggla

fredag 14 mars 2014

Humanisterna är redo för att sätta fokus på humaniora!

Visst blir man förvånad? Och glad!

För nu har humanisterna i den akademiska världen inte bara upptäckt att humaniora marginaliserats allt mer och att akademikerna har del i detta utan man har också bestämt sig för att göra något åt saken. Detta genom att bilda en sk tankesmedja. Eller "think tank" som det också kan heta.

I en intervju i tidningen Universitetsläraren - organ för den fackliga organisationen Sveriges Universitetslärare - berättar initiativtagaren Per-Olof Erixon, dekan vid Umeå universitet,om denna nya smedja. Den skall kallas HUMTANK. Vackert namn - låter nästan lite som en tanks.

Och lite kraft, styrka och tyngd kan säkert behövas när man nu gett sig det dubbla uppdraget att både vända sig till allt folket och till den akademiska världen. Man skall alltså synas i olika fora, som det heter.

Vi får väl se var det tar vägen. Men någon gång i april skall verksamheten starta. Och redan nu finns en ansats till en hemsida.

Och detta sker samtidigt som Peter Englund hotar stämma Mercedez-Benz för att bilföretaget använt sig av Karin Boyes dikt "I rörelse" i en reklamkampanj. Gravplundring kallar han det. Det rör på sig ...
Varför nu inte lyssna på en liten glad sång? Benny Anderssons Orkester – Nu mår jag mycket bättre


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar